Gesamtsumme
Kostenfreie Lieferung ab einem Einkaufswert von 50,00 €
inkl. MwSt. zzgl. Versandkosten
Product image
Milka Zarte Momente Pralines Mix
99.99 €
In den Warenkorb
Zatvori

Milka – jedinstveno nježan ukus

Tajna jedinstvenog Milka ukusa krije se u našem imenu (MILch i KAkao na njemačkom). Ono odražava našu posvećenost korištenju samo najkvalitetnijih sastojaka za pripremu. Milka mliječna čokolada sa alpskim mlijekom je najnježnija čokolada u svakom pogledu, od načina na koji se topi u ustima, do načina na koji topi srca svih koji je probaju.

100% alpsko mlijeko

Milka je proizvod sa tradicijom. Već više od sto godina svaki litar mlijeka koji se koristi za proizvodnju naših čokolada potiče isključivo iz regiona Alpa. 

Prije nego što postane dio naše čokolade, alpsko mlijeko se prerađuje u mlijeko u prahu i prečišćeni maslac. I ovo je proces iza koga stoji višedecenijsko iskustvo: još je švajcarski „pionir čokolade“ Filip Sušard koristio mlijeko u prahu u proizvodnji čokolade.

Odabrani sastojci u svakoj čokoladi.

Osnovni sastojci svake Milka čokolade jesu kakao, mlijeko i šećer. Njima se dodaje još sastojaka radi ukusa, npr. lješnici.

U našim pogonima dnevno se proizvedu milioni tabli nježne Milka čokolade sa alpskim mlijekom. Da bi svaka tabla Milka čokolade imala isti ukus, one se proizvode prema jedinstvenoj recepturi i u strogo kontrolisanom postupku. Pri tome je neophodno precizno se pridržavati različitih proizvodnih koraka: npr. sastojci dobijeni iz mlijeka: obrano mlijeko u prahu, slatka surutka u prahu i prečišćeni maslac, dodaju se pojedinačno da bi se prerada bolje kontrolisala.

*zavisno od vrste čokolade

Unutra se nalazi ono što spolja piše!

Tačna receptura i postupak proizvodnje koji čine našu Milka čokoladu sa alpskim mlijekom tako neodoljivo nježnom, tajna je koja se generacijama dobro čuva. Ipak, na ambalaži tačno naznačimo šta se unutra nalazi: to važi za sve sastojke i za najčešće alergene.
Zato što znamo da neke osobe koje pate od alergija reaguju i na same tragove proizvoda, koji su toliko slabašni da se ne mogu otkriti uobičajenim metodama. Zato se na svakoj ambalaži nalazi detaljan spisak sastojaka.

Prati nas i saznaj više o našim novitetima